Fagyi szelet
Fagyi szelet
  • timer150 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • cukor - 30 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • víz - 10 evőkanál
    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 darab
    • darált dió - 10 dekagramm

    krem

    • tej - 6 dl
    • finomliszt - 3 púpos evőkanál
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • cukor - 2 evőkanál
    • tojássárgája - 3 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm

    Hab

    • tojásfehérje - 3 darab
    • cukor - 15 dekagramm

    Szórás

    • színes szórócukor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Tészta: a cukrot, a tojássárgát és a vizet jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a darált diót és a keményre vert tojásfehérjét. Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük és megsütjük.
    2. A lisztet a pudinggal, a cukorral és a tojássárgával a tejben csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett lehűtjük. Amíg a krém hűl, kikeverjük a porcukrot a Ramával, majd a hideg krémhez keverjük.
    3. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött keményre verjük.
    4. Ha kihűlt a tészta a hideg krémet rákenjük a tetejére. A krém tetejére a keményre vert habot simítjuk és megszórjuk színes cukorral, vagy csokidarával, de ez el is hagyható.