Feltöltve:

Fagyi Szelet

timer 70
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor35 darab
liszt15 dekagramm
Ráma1 darab
tej2.5 dl
tojás6 darab

Elkészítés

1. lépés

Tészta: 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd 20 dkg porcukrot és 3 tojássárgát adunk hozzá, valamint apránként 15 dkg diót, 15 dkg lisztet, 1/2 tasak sütőport, 7 és fél ek. vizet. Kikeverjük és papírral bélelt tepsibe tesszük, majd meleg, egyenletes hőmérsékleten megsütjük. Krém: 2.5 dl tejet 3 ek. liszttel összefőzünk, majd ha kihűlt, 1 Ramával, 3 tojássárgával, 2 tasak vaníliás cukorral és 15 dkg porcukorral habosra keverjük. A besamellt és a Ramás krémet apránként összekeverjük és a kihűlt tésztára tesszük. Hab: 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor. Ezeket gőz fölött kemény habbá verjük, majd ezt is rákenjük a tésztára. Tetejére színes marcipándarát szórunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem