kakukkfű | 1 darab |
---|---|
sárgarépa | 30 dekagramm |
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 2 darab |
bors | 10 mag |
fokhagymagerezd | 3 darab |
liszt | 1 evőkanál |
fehérrépa | 20 dekagramm |
szegfűszeg | 1 mag |
gyömbér | 1 darab |
borókabogyó | 4 darab |
gomba | 15 dekagramm |
búzadara | 1 evőkanál |
zöldpaprika | 1 darab |
zöldborsó | 15 dekagramm |
sáfrány | 1 csipetnyi |
pirospaprika | 1 evőkanál |
zellergumó | 1 darab |
fácán | 1 darab |
Fácán raguleves a Levesek kategóriában
A fácánt hideg vízben feltesszük főzni. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a zöldpaprikát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a szeletelt gombát, ízesítjük a borókabogyóval, sáfránnyal, kakukkfűvel, szegfűszeggel és fekete borssal.
Hozzáadjuk a gyömbért és főzzük. Amikor már majdnem kész, beletesszük a zöldborsót és az őrölt pirospaprikát. Amíg fő, elkészítjük a galuskát.
Amíg fő, elkészítjük a galuskát.
A 2 tojásban elkeverjük a lisztet és a búzadarát.
Ízlés szerint sózzuk. A galuskát a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. És pár perc alatt készre főzzük.