Feltöltve:

Eszterházy torta

timer 90
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojásfehérje10 darab
cukor300 gramm
darált dió300 gramm
rétesliszt20 gramm
sárgabaracklekvár1 kevés
barna rum1 teáskanál

A krémhez

zselatin fix (1csomag)20 gramm
tej (2,8 %-os)250 milliliter
vaníliás cukor30 gramm
tojássárgája5 darab
cukor120 gramm
Ráma300 gramm
pörkölt darált dió50 gramm

A tetejére

fehér csokoládé1 kevés
étcsokoládé1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni. Mikor már kezd habosodni, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük. A már kemény tojáshabhoz óvatos, körkörös mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, és a darált diót. 5 db, 20-22 cm átmérőjű lapot sütünk belőle, melyeket egyenként kb 10 percig sütünk előmelegített, 220 C-os sütőben.

  2. 2. lépés

    A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, miközben a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. Mikor már forr a tej, vékony sugárban, gyors kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a kihabosított tojássárgákat, és gyorsan kevergetve egyet forralunk rajta. Figyelni kell, nehogy összekapja a tojásokat a forró tej. Ezután hűlni hagyjuk a krémet, majd amikor már langyos, hozzákeverjük a zselatin fixet. (Ha sima étkezési zselatinból készítjük, előtte az 5 g zselatint be kell áztatni 50 ml hideg vízbe, és forró krémhez adjuk), valamint belekeverjük az 50 g pörkölt, darált diót.

  3. 3. lépés

    Míg hűl a krém, előkészíthetjük Ramás részt. Én egy kicsit mikróban a legalacsonyabb fokozaton megolvasztom, de csak annyira, hogy éppen csak olvadjon (300 W, kb 1 perc). Ezután kihabosítjuk egy kis porcukorral vagy vaníliás cukorral. A már kihűlt tojásos krémet apránként hozzáadjuk, így keverjük ki a krémet habosra.

  4. 4. lépés

    Utána a lapokat a krém 80 %-ával betöltjük, a torta tetejére pedig fehér csokoládét olvasztunk, majd körkörösen étcsokoládét csurgatunk rá, és egy tűvel kihúzkodjuk sugár irányban. Így belülről kifelé haladva megkaphatjuk az Eszterházy torta mintáját.

  5. 5. lépés

    A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát, megszórhatjuk durvára tört dióval, a tetejét fél diószemekkel díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre