Feltöltve:

Eszterházy torta

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor25 dekagramm
mandula20 dekagramm
tojásfehérje8 darab
marcipán20 dekagramm
tortabevonó csokoládé1 tábla

Töltelékhez

Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
mandula12 csapott mokkáskanál
vaniliaaroma1 darab
citromlé1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a finomra darált héjas mandulát. A masszából 6-7 vékony lapot formázunk és Ramával megkent sütőlemezre tesszük. A lapokat megsütjük, majd a sütőből kivéve kerekre formázzuk. Közben a cukrot egy lábasba töltjük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje, majd sűrű szirupot főzünk belőle. A tűzről levéve citromlével ízesítjük, majd kihűtjük. A Ramát a reszelt mandulával habosra keverjük, hozzáadjuk a cukorszirupot, vaníliaaromával ízesítjük, majd az egészet habosra keverjük. A lapokat megkenjük a mandulakrémmel, és egymásra helyezzük őket. A maradék krémmel körülkenjük a tortát, amelyet ezután vékonyra nyújtott marcipánlappal borítunk be. Végül becsíkozzuk olvasztott csokoládéval sűrűn, kereszt alakban.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem