Feltöltve:

Eszterházy-torta díszítési leírással

timer 160
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

tojásfehérje10 darab
cukor30 dekagramm
darált dió30 dekagramm
rétesliszt20 dekagramm
barna rum1 teáskanál

A krémhez

zselatin fix20 gramm
tej2.5 dl
vaníliás cukor30 gramm
tojássárgája6 darab
cukor12 dekagramm
Ráma30 dekagramm
darált dió10 dekagramm

A díszítéshez

fehér-csokoládé (kb)10 dekagramm
étcsokoládé4 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta elkészítéséhez a tojásfehérjéket elkezdjük felverni. Mikor már kezd habosodni, apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. A már kemény tojáshabhoz óvatos, körkörös mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet és a darált diót. Ha kész 5 db, 20-22 cm átmérőjű lapot sütünk belőle, melyeket egyenként kb. 10 percig sütünk előmelegített, 220°C-os sütőben.

  2. 2. lépés

    A krémhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, miközben a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. Mikor már forr a tej, vékony sugárban, gyors kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a kihabosított tojássárgákat és gyorsan kevergetve egyet forralunk rajta. Figyelni kell, nehogy összekapja a tojásokat a forró tej. Ezután hűlni hagyjuk a krémet, majd amikor már langyos, hozzákeverjük a zselatin fixet, valamint belekeverjük a darált diót.

  3. 3. lépés

    Amíg hűl a krém, előkészíthetjük a Ramás részt. Ajánlott egy kicsit mikróban a legalacsonyabb fokozaton megolvasztani, de csak annyira, hogy éppen csak olvadjon, kb. 300 W-on kb. 1 percig. Ezután kihabosítjuk egy kis porcukorral, vagy vaníliás cukorral. A már kihűlt tojásos krémet apránként hozzáadjuk, így keverjük ki a krémet habosra.

  4. 4. lépés

    Ezek után a lapokat a krém 80 %-ával betöltjük.

  5. 5. lépés

    A díszítéshez a fehér csokoládét és az étcsokoládét is megolvasztjuk, akár mikróban, akár gőz fölött, folyamatos kevergetés mellet. A torta közepére öntjük a megolvasztott a fehér csokoládét, majd egyenletesen elkenjük rajta, ügyelve arra, hogy csak a torta tetejét vonjuk be vele.

  6. 6. lépés

    Az étcsokoládét körkörösen csigavonalban csurgatjuk a fehér csokoládéra.

  7. 7. lépés

    Egy fogpiszkálóval pókhálószerűen kihúzzuk az étcsokoládét sugár irányban úgy, hogy először kifelé négy irányba, majd kívülről befelé a közepéig haladunk. Így megkaphatjuk az Eszterházy torta mintáját.

  8. 8. lépés

    A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát és megszórhatjuk a durvára tört dióval.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0