Feltöltve:

Eszterházy-torta

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojásfehérje10 csapott mokkáskanál
porcukor20 dekagramm
darált dió30 dekagramm
rétesliszt10 dekagramm

A krémhez

tej2.5 dl
vaníliás cukor3 csomag
cukor5 dekagramm
liszt3 evőkanál
tojássárgája5 darab
Rama Vajas Íz30 dekagramm
rum1 darab

A tetejére

fehér csokoládé10 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjéket elkezdjük felverni. Amikor habosodni kezd, apránként hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük.

  2. 2. lépés

    A kemény tojáshabhoz óvatos, körkörös mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, valamint a darált diót.

  3. 3. lépés

    Előmelegített, 180 fokos sütőben 5 db, 20-22 cm átmérőjű lapot sütünk. Süthetjük egyenként, de érdemes inkább egyszerre, 2 formában sütni, így biztosan nem esik össze az állástól. Ez esetben osszuk el 2:3 arányban, és használjuk a légkeveréses funkciót 160 fokon. Ha kihűlt vágjuk el úgy, hogy 5 lapot kapjunk.

  4. 4. lépés

    A krémhez a tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd közepes lángon melegítjük.

  5. 5. lépés

    A tojások sárgáját a liszttel csomómentesre elhabarjuk, óvatosan a tejhez adjuk. Gőz felett addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel!

  6. 6. lépés

    A Rama Vajas ízt felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémet és a rumot. Gépi habverővel alaposan kidolgozzuk.

  7. 7. lépés

    A lapokat a krém 80 %-ával betöltjük.

  8. 8. lépés

    A díszítéshez a fehér csokoládét és az étcsokoládét külön-külön megolvasztjuk. A fehér csokoládét a torta közepére öntjük, majd egyenletesen elkenjük rajta. Az étcsokoládét körkörösen csigavonalban csurgatjuk a fehér csokoládéra.
    Egy fogpiszkálóval pókhálószerűen kihúzzuk az étcsokoládét sugár irányban úgy, hogy először kifelé négy irányba, majd kívülről befelé a közepéig haladunk.

  9. 9. lépés

    A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát, majd megszórjuk darált dióval.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0