Feltöltve:

Eszter kocka

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A csokoládékrémhez

mascarpone12.5 dekagramm
tejszín2.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
Ráma5 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

Valamint

porcukor1 darab
kakaópor1 darab
feketekávé1 darab
babapiskóta1 darab

A gesztenyekrémhez

rum vagy pár csepp rumaroma1 kupica
tejszín2.5 dl
mascarpone12.5 dekagramm
Ráma5 dekagramm
gesztenyepüré25 dekagramm

A piskótához

tojás6 darab
sütőpor0.5 csomag
olvasztott Rama0.5 dl
tortadara2 evőkanál
keserű kakaópor3 dekagramm
liszt15 dekagramm
cukor16 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott Ramát és elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótatésztába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.

  2. 2. lépés

    A csokikrémhez a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a Ramát, a vaníliás cukrot és addig keverjük, amíg egyenletesen elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk.

  3. 3. lépés

    A tejszínt kemény habbá verjük. Először a mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot. Addig keverjük, amíg kemény állagú krémet kapunk.

  4. 4. lépés

    A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét kikeverjük a Ramával, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot. Addig keverjük, amíg egyenletes krémet nem kapunk. A piskóta egyik felére rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan a lefőtt feketekávéba mártott, kb. 10-12 darab babapiskótával, erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskótalappal.

  5. 5. lépés

    Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk. Sablon segítségével porcukorral mintát szórunk a kakaós porra.

  6. 6. lépés

    Hűtőben 3-4 óra alatt kifagyasztjuk. Hosszúkás, vagy kocka alakú szeletekre vágjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0