tojásfehérje | 8 darab |
porcukor | 20 dekagramm |
darált dió | 30 dekagramm |
fahéj | 1 teáskanál |
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
liszt | 10 dekagramm |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 kávéskanál |
Rama Vajas Íz | 20 púpos kávéskanál |
cukor | 6 dekagramm |
tej | 3 dl |
vaníliás pudingpor | 3 dekagramm |
darált dió | 6 dekagramm |
Egy nagy tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a porcukorral, majd óvatosan keverjük hozzá a fahéjjal elkevert diót, a sütőporral jól eldolgozott lisztet, majd végül a felolvasztott, langyos Rama Vajas Ízt.
A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, a formák háromnegyedéig, majd 180 C°-ra előmelegített sütőben süssük készre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a muffinokat tűpróbával.
Kb. 15 db muffin lesz belőle.
Diókrém készítése: főzzünk sűrű pudingot a cukorból, tejből és pudingporból, majd olvasszuk fel benne a Rama Vajas Ízt, és keverjük hozzá a darált diót. Ha kissé lehűlt, töltsük habzsákba, pihentessük egy fél órát hűtőszekrényben, majd nyomjuk a krémet a kihűlt muffinok tetejére. Végül csorgassunk rájuk a kissé lehűtött fehér csokoládéból, és díszítsük vékony étcsokoládé csíkokkal. Megszórhatjuk színes szórócukorral is.
Hozzászólások