Escudella
Escudella
  • timer270 perc
  • moodNehéz
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • burgonya - 500 gramm
  • fehér káposzta - 0.5 darab
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 1 darab
  • koriander - 0.5 evőkanál
  • római kömény - 0.5 evőkanál
  • csicseriborsó - 100 gramm
  • csirkecomb - 5 darab
  • csontos marhahús - 300 gramm
  • szemes fekete bors - 6 darab
  • száraz fehérbab - 200 gramm
  • nyers sonka - 100 gramm
  • csülök - 1 darab

Elkészítés:

  1. Áztassuk hideg vízben a babot és a csicseriborsót egy napig, majd főzzük meg őket külön, míg megpuhulnak
  2. Szűrjük le a babot és a csicseriborsót, és a főzésükből megmaradt vizet öntsük a húsokra. Ezután egészítsük ki hideg vízzel kb. 3 literre
  3. Adjuk hozzá a Knorr Házias marhahús levesalapot és a Knorr házias tyúkhús levesalapot, valamint a fokhagymát. Az egészet forrásban lévő vízben főzzük mintegy 4 órát. Az így elkészült erőlevesnek nagyon intenzív ízűnek és nem átlátszónak kell lennie.
  4. Vegyük ki a húsokat a léből, csontozzuk ki őket és vágjuk kisebb darabokra
  5. A megmaradt alapléhez (mintegy 2 liternyi) adjuk hozzá a burgonyát, a káposztát, a fűszereket, valamint a babot a csicseriborsóval. Főzzük kb. 30 percig, illetve addig, míg a hozzáadott elemek teljesen megpuhulnak
  6. Ízlés szerint fűszerezzük az alaplevet egy kevés köménnyel, és ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk meg. Tálalás előtt keverjük meg a levest a különböző húsokkal.