víz | 4 dl |
---|---|
csirkemell | 60 dekagramm |
finomliszt | 20 dekagramm |
napraforgó olaj | 4 evőkanál |
Knorr Mexikói chilis bab alap | 1 csomag |
nyers tojás | 2 darab |
élesztő | 5 dekagramm |
kristálycukor | 1 teáskanál |
Knorr Burgonyapüré | 1 csomag |
2,8 % -os tej | 2 dl |
mexikói vegyes zöldség | 25 dekagramm |
asztali só | 1 csipetnyi |
Escabroso csirkefalatok burgonyafánkkal a Főételek kategóriában
A csirkemelleket felszeleteljük, kiverjük, sózzuk és serpenyőben forró olajban megsütjük. Ráöntjük a 4 dl vízzel elkevert KNORR Mexikói chilis bab alapot és a húst ebben a pikáns lében pároljuk.
Mikor félpuha hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket és készre pároljuk a hússal együtt.
Amíg a hús párolódik elkészítjük a fánkot. Az élesztőt futtassuk fel 2 dl langyos tejben. A lisztet szárazon keverjük el a KNORR Burgonyapüré pehellyel és a sóval. Adjuk hozzá a tojásokat, az élesztős tejet, 2 dl vizet és jól dolgozzuk el.
Kelesszük 15-20 percig, majd lisztes kézzel formázzunk belőle kis golyókat. A tészta akkor jó, ha lágy, formázható. Forró, bő olajban süssük aranybarnára.
Tálaláskor a fánkokat a szaftos, zöldséges hússzeletek mellé tálaljuk és az egész tányért megszórjuk hajszálvékony lila-hagymakarikákkal.