Erőleves
Erőleves
  • timer200 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • kakukkfű - 1 csipetnyi
  • sárgarépa - 2 darab
  • fehérrépa - 2 darab
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 2 darab
  • hagyma - 2 darab
  • csontos marhahús - 70 dekagramm
  • egész bors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk kisebb darabokra. A hagymákat ne tisztítsuk meg csak vágjuk félbe és platnin pirítsuk feketére. Nem kell félni nem keseríti meg a levest, ellenben szép színt ad neki. ( A zöldség egy részét vágjuk vékony csíkokra amit külön főzzünk ki, ez lesz a leves betétje.)
  2. A megmosott előkészített húst és csontokat forraljuk fel 2 l vízben. Ha felforrt habozzuk le és adjuk hozzá az előkészített zöldségeket.
  3. Fűszerezzük be és 2 Knorr Házias marhahús levesalapal ízesítve, lassú tűzön főzzük az egészet kb. 2-3 órán keresztül.
  4. Ha a hús megfőtt, vegyük le a levest és pihentessük. Szűrjük le a levest, így nem lesz zavaros.
  5. A zöldségeket daraboljuk fel ízlésesen és adjuk a leveshez betétként. Tűzforrón tálaljuk.