Feltöltve:

Erika szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tetejére

tojásfehérje2 darab
kristálycukor15 dekagramm

-

porcukor10 dekagramm

krem

Ráma20 dekagramm
tojássárgája2 darab
finom liszt2 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
tej2 dl

Tészta

Ráma6 dekagramm
kristálycukor6 dekagramm
kávé1.5 dl
finom liszt30 dekagramm
szalalkáli2 dekagramm
tojás1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta: a cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a Ramával. Három részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük a lapokat. Krém: a krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük, és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint, és az egészet habosra keverjük. A főzött és Ramás krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat. Tetejére a tojásfehérjékből és a cukorból felvert kemény habot tesszük, de ez akár el is maradhat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem