Erdélyi vargabéles
Erdélyi vargabéles
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • réteslap - 2 csomag
    • étolaj a kenéshez - 1 kevés

    Töltelék

    • Ráma - 3 dekagramm
    • rövidmetélt - 20 dekagramm
    • túró - 30 dekagramm
    • tojás - 5 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tejföl - 2 dl
    • mazsola - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A két réteslap csomagot széthajtjuk, és az egyikben található lapokkal kibélelünk egy kiolajozott tepsit, a lapok közét is megolajozzuk, erre jön a töltelék. A metéltet kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük, az áttört túrót 3 tojássárgájával elkeverjük, beletesszük a tejfölt, mazsolát az olvasztott Ramát, meg az 5 tojás kemény habbá vert fehérjéjét. A kifőtt metélttel összekeverjük, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Befedjük a másik csomagban talált ugyancsak rétegenként olajozott rétes lapokkal, a tetejét is olajozzuk, és úgy sütjük ropogós pirosra. Kockára vágva tálaljuk, megporcukrozzuk.