Feltöltve:

Erdélyi kókuszos

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Barna tészta

cukrozatlan kakaópor3 evőkanál
sütőpor1 csomag
liszt2 evőkanál
darált dió vagy mogyoró15 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojásfehérje5 darab

krem

Ráma25 dekagramm
tej3 dl
főzős vaníliás pudingpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
cukor20 dekagramm
tojássárgája10 darab

Fehér tészta

tojásfehérje5 darab
citromlé1 kevés
sütőpor1 csomag
liszt2 evőkanál
kókuszreszelék15 dekagramm
cukor15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A fehér tésztát elkészítjük: a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a végén a cukrot is belekeverjük. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a cukros habba keverjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, citromlevet csepegtetünk bele. Egy nagy tepsit kikenünk Ramával, liszttel megszórjuk és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a barna tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. A diót, vagy mogyorót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát. Jöhet a krém: a tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a Ramát. A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére csokireszeléket szórunk. Kockára vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem