Erdélyi (főve) sült túrós tekercs
Erdélyi (főve) sült túrós tekercs
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 5 dl
  • Ráma - 10 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • tojás - 1 darab
  • liszt - 25 dekagramm

A töltelékhez

  • tojás - 1 darab
  • tejföl - 1 dl
  • mazsola - 5 dekagramm
  • túró - 25 dekagramm
  • cukor - 15 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A lisztből, és a tojásból sütőporral tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk. Amíg a tészta szikkad, elkészítjük a tölteléket: 12 dkg porcukrot elkeverünk 1 egész tojással, 1 dl tejföllel, 25 dkg túróval, 5 dkg mazsolával. 10 dkg Ramát felolvasztunk, ezzel a kinyújtott tésztát megkenjük, majd rátesszük a tölteléket. Összecsavarjuk, és Ramával kikent tepsibe tesszük. A tetejét Ramával megkenjük és leöntjük vaníliás cukorral édesített 1/2 liter tejjel. Közepesen meleg sütőbe tesszük, és kb. 1 órát sütjük. Ezalatt a tej elfő, és a tekercs rózsaszínűre pirul. Ferdén felszeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.