Feltöltve:

Erdélyi (főve) sült túrós tekercs

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej5 dl
Ráma10 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
tojás1 darab
liszt25 dekagramm

A töltelékhez

tojás1 darab
tejföl1 dl
mazsola5 dekagramm
túró25 dekagramm
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Erdélyi (főve) sült túrós tekercs a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztből, és a tojásból sütőporral tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk. Amíg a tészta szikkad, elkészítjük a tölteléket: 12 dkg porcukrot elkeverünk 1 egész tojással, 1 dl tejföllel, 25 dkg túróval, 5 dkg mazsolával. 10 dkg Ramát felolvasztunk, ezzel a kinyújtott tésztát megkenjük, majd rátesszük a tölteléket. Összecsavarjuk, és Ramával kikent tepsibe tesszük. A tetejét Ramával megkenjük és leöntjük vaníliás cukorral édesített 1/2 liter tejjel. Közepesen meleg sütőbe tesszük, és kb. 1 órát sütjük. Ezalatt a tej elfő, és a tekercs rózsaszínűre pirul. Ferdén felszeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem