Feltöltve:

Erdélyi (főve) sült túrós tekercs

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

tojás1 darab
tejföl1 dl
mazsola5 dekagramm
túró25 dekagramm
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

-

tej5 dl
Ráma10 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
tojás1 darab
liszt25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztből, és a tojásból sütőporral tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk. Amíg a tészta szikkad, elkészítjük a tölteléket: 12 dkg porcukrot elkeverünk 1 egész tojással, 1 dl tejföllel, 25 dkg túróval, 5 dkg mazsolával. 10 dkg Ramát felolvasztunk, ezzel a kinyújtott tésztát megkenjük, majd rátesszük a tölteléket. Összecsavarjuk, és Ramával kikent tepsibe tesszük. A tetejét Ramával megkenjük és leöntjük vaníliás cukorral édesített 1/2 liter tejjel. Közepesen meleg sütőbe tesszük, és kb. 1 órát sütjük. Ezalatt a tej elfő, és a tekercs rózsaszínűre pirul. Ferdén felszeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem