Erdei morzsa
Erdei morzsa
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • erdei vegyes gyümölcs (lehet mirelit is) - 50 dekagramm
  • cukor - 4 evőkanál
  • liszt - 20 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • szeletelt mandula - 2 marék
  • só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és alaposan csöpögtessük le a gyümölcsöket, tegyük egy tűzálló tál aljára és keverjük el 3 púpozott evőkanálnyi kristálycukorral.
  2. Keverjük össze a lisztet a maradék 1 evőkanál cukorral, sóval és a mandulával, majd adjuk hozzá a felkockázott, szoba-hőmérsékletű Ramát. Kézzel morzsoljuk össze a tésztát.
  3. Szórjuk rá a morzsát a gyümölcsökre, egyengessük el és előmelegített sütőben addig süssük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.