Feltöltve:

Erdei gyümölcstorta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

málnaszörp1 dl
erdei gyümölcs25 dekagramm
fahéj1 kávéskanál
porcukor2 evőkanál
vaj vagy sütőmargarin12.5 dekagramm
darált keksz25 dekagramm
zselatin1 evőkanál

krem

porcukor6 dekagramm
tejszín2.5 dl
mascarpone15 dekagramm
málnaszörp0.5 dl
zselatin1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A vajat vagy sütőmargarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a piskóta, vagy kekszmorzsát, a porcukrot meg a fahéjat, és az egészet
kézzel összegyúrjuk. A tésztát kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett 24 cm-es tortaformába tesszük, és közepes lángon 15 percig sütjük. Ha megdermedt a krém, elrendezzük a tetején a gyümölcsöket. A málnaszörpöt megmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, és bevonjuk vele a süteményt. Tálalás előtt legalább egy óráig a hűtőben tartjuk, hogy az újabb zseléréteg is megszilárdulhasson. Krém: egy lábasban felmelegítjük a 1/2 dl málnaszörpöt, feloldjuk benne a zselatint, majd amikor langyosra hűlt, összekeverjük a mascarponéval. A tejszínből a cukorral meg a vaníliás cukorral kemény habot verünk. Óvatosan összekeverjük a sajtkrémmel, majd az egészet a tésztaalapra öntjük, és 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem