1. lépés
A vajat vagy sütőmargarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a piskóta, vagy kekszmorzsát, a porcukrot meg a fahéjat, és az egészet
kézzel összegyúrjuk. A tésztát kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett 24 cm-es tortaformába tesszük, és közepes lángon 15 percig sütjük. Ha megdermedt a krém, elrendezzük a tetején a gyümölcsöket. A málnaszörpöt megmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, és bevonjuk vele a süteményt. Tálalás előtt legalább egy óráig a hűtőben tartjuk, hogy az újabb zseléréteg is megszilárdulhasson. Krém: egy lábasban felmelegítjük a 1/2 dl málnaszörpöt, feloldjuk benne a zselatint, majd amikor langyosra hűlt, összekeverjük a mascarponéval. A tejszínből a cukorral meg a vaníliás cukorral kemény habot verünk. Óvatosan összekeverjük a sajtkrémmel, majd az egészet a tésztaalapra öntjük, és 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólások