Erdei gyümölcsös rizsfelfújt
Erdei gyümölcsös rizsfelfújt
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • rizs - 24 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • forró tej - 1 kevés
  • tojás - 4 darab
  • cukor - 10 dekagramm
  • Ráma - 4 dekagramm
  • citrom - 1 púpos evőkanál
  • friss, vagy mirelit vegyes erdei gyümölcs - 20 dekagramm

A tepsihez

  • Rama a tepsi kikenéséhez - 1 kevés
  • zsemlemorzsa - 1 darab

A tálaláshoz

  • porcukor - 1 darab

A díszítéshez

  • citromfű - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A megmosott, lecsepegtetett rizst másfélszeres mennyiségű forró vízzel öntsük fel, sózzuk meg, és fedővel letakarva, kis lángon addig pároljuk, amíg a vizet felveszi. Öntsük hozzá a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró tejet, és most már fedő nélkül főzzük készre a tejberizst, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük fehéredésig a tojássárgákat a cukorral, a puha Ramával, a citrom reszelt héjával, és adjuk a meleg rizshez. Egyenletesen keverjük össze, lazán forgassuk bele az erdei gyümölcsöt és a tojásfehérjék habját. Töltsük Ramával kikent, zsemlemorzsával beszórt formába és 180 °C-os sütőben süssük pirosra. 10 percig pihentessük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva, pár szem gyümölccsel, citromfűvel díszítve tálaljuk.