Erdei gyümölcsös joghurt
Erdei gyümölcsös joghurt
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • mélyhűtött erdei gyümölcs (málna, ribizli, áfonya, eper) - 1 doboz
  • kristálycukor, de lehet porcukor is - 2 evőkanál
  • pohár tej - 1 pohár
  • tejszínhab - 1 tubus
  • kakaópor - 3 evőkanál
  • meggyszörp, de lehet eperszörp, málnaszörp, stb. - 1 evőkanál
  • összetört csokoládé - 1 tábla

Elkészítés:

  1. Az erdei gyümölcsöket, ha fagyasztott, akkor kiolvasztjuk. Előveszünk egy mély tálat, lehetőleg olyat amiből nem nagyon fröcsög ki, majd elővesszük a bármilyen konyhai robot keverőnket (pl.: botmixer, turmix, stb.). Beleöntjük az erdei gyümölcsöket és hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű cukrot.
  2. A robotgéppel összekeverjük alaposan, ne maradjon sok gyümölcsdarab, de azért jó ha van benne néhány egész eper, vagy ribizli. A keverés után hozzáadjuk a tejet, a szörpöt és a tejszínhabot. A tejszínhabból maradjon még, mert az még kell a tálaláshoz.
  3. Aki azt szeretné, hogy szilárdabb legyen, az adjon hozzá zselatinfixet. Miután jól összekevertük tegyük be a hűtőbe és várjunk 1-2 órát hogy hidegen tálalhassuk. Kivesszük a erdei gyümölcs keveréket 1-2 óra után a hűtőből, majd kakaóporral megszórjuk. Aki nagyon szereti a csokit, akár rakhat bele csokidarabokat is.
  4. Annyi tálacskába adagolunk tejszínhabot ahány főnek készítettük és ráöntünk mindegyikre gyümölcskeveréket. Díszíthetjük ízlés szerint, pl.: csokiporral, csokidarabkákkal, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal, vagy más öntettel, ami illik hozzá.