Feltöltve:

Erdei gyümölcsjoghurtos marcipántorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

eredi gyümölcsös joghurt0.5 liter
zselatin1 csomag
gyümölcslé1.5 dl
erdei gyümölcskeverék, vagy apró gyümölcs (pld.: málna, eper, szeder, stb)30 dekagramm
növényi tejszín4 dl
vaníliás cukor2 csomag
porcukor2 evőkanál
habfixáló2 csomag

Piskóta

tojásfehérje8 darab
tojássárgája8 darab
porcukor16 dekagramm
liszt20 dekagramm
1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab

Bevonat

marcipánmassza30 dekagramm

Díszítés

marcipán virág1 csokor
marcipán pillangó1 csokor
kék ételfesték1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskóta elkészítése: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a robotgéppel. Először a sóval, majd a porcukorral úgy, hogy a cukrot már akkor adjuk hozzá fokozatosan, amikor félig fel van verve. Ha kemény a hab, fakanálra váltunk és óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, a citrom héját, majd kis adagokban a lisztet. Kiolajozott tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha teljesen kihűlt három lapra vágjuk.

  2. 2. lépés

    A krémhez a joghurtot elkeverjük a cukrokkal. A zselatint az előírásnak megfelelően elkészítjük, de víz helyett a gyümölcslével, majd ha langyos, a joghurtba öntjük és hűtőbe téve teljesen lehűtjük.

  3. 3. lépés

    A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a hűtőből a joghurtos krémet elővéve óvatosan egyneművé keverjük. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük mielőtt bevonjuk a marcipánnal, hogy a krém teljesen, egyenletesen elosztódjon a lapok között. Ha kivettük kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen levegős.

  4. 4. lépés

    A marcipánmasszát folpack között nagyon vékonyra nyújtjuk.
    A tortát megkenjük vékonyan sárgabaracklekvárral, így jobban odatapad majd a massza. Ha kinyújtottuk a masszát, a folpack segítségével a tortára borítjuk, majd óvatosan lehúzzuk a fóliát. Jól rányomkodjuk a masszát, ahol szükséges levágjuk. A maradék masszából vékony csíkot nyújtunk, ezt lekvárral ragasztjuk a torta köré, mintha egy szalaggal lenne átkötve, valamint masnikat is a marcipánból készítünk.

  5. 5. lépés

    Az ételfestéket nagyon pici vízzel pépesítjük és ezzel festjük be a szalagunkat, majd hagyjuk száradni. A torta tetejét pedig díszítjük a marcipán virágokkal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vaníliás-mákos keksztorta

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 1

Citromtorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mákos guba torta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis-karamellás diótorta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Vörösbársony torta

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lúdláb torta

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 0

Linzertorta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Laktózmentes Kókusztorta

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0

Laktózmentes gesztenyetorta

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1

Laktózmentes diótorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2

Laktózmentes Kókusztorta

timer 360"
mood Nehéz
thumb_up 9