Feltöltve:

Erdei gyümölcsjoghurtos marcipántorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

eredi gyümölcsös joghurt0.5 liter
zselatin1 csomag
gyümölcslé1.5 dl
erdei gyümölcskeverék, vagy apró gyümölcs (pld.: málna, eper, szeder, stb)30 dekagramm
növényi tejszín4 dl
vaníliás cukor2 csomag
porcukor2 evőkanál
habfixáló2 csomag

Piskóta

tojásfehérje8 darab
tojássárgája8 darab
porcukor16 dekagramm
liszt20 dekagramm
1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab

Bevonat

marcipánmassza30 dekagramm

Díszítés

marcipán virág1 csokor
marcipán pillangó1 csokor
kék ételfesték1 csomag

Elkészítés

1. lépés

Piskóta elkészítése: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a robotgéppel. Először a sóval, majd a porcukorral úgy, hogy a cukrot már akkor adjuk hozzá fokozatosan, amikor félig fel van verve. Ha kemény a hab, fakanálra váltunk és óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, a citrom héját, majd kis adagokban a lisztet. Kiolajozott tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha teljesen kihűlt három lapra vágjuk.

2. lépés

A krémhez a joghurtot elkeverjük a cukrokkal. A zselatint az előírásnak megfelelően elkészítjük, de víz helyett a gyümölcslével, majd ha langyos, a joghurtba öntjük és hűtőbe téve teljesen lehűtjük.

3. lépés

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a hűtőből a joghurtos krémet elővéve óvatosan egyneművé keverjük. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük mielőtt bevonjuk a marcipánnal, hogy a krém teljesen, egyenletesen elosztódjon a lapok között. Ha kivettük kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen levegős.

4. lépés

A marcipánmasszát folpack között nagyon vékonyra nyújtjuk.
A tortát megkenjük vékonyan sárgabaracklekvárral, így jobban odatapad majd a massza. Ha kinyújtottuk a masszát, a folpack segítségével a tortára borítjuk, majd óvatosan lehúzzuk a fóliát. Jól rányomkodjuk a masszát, ahol szükséges levágjuk. A maradék masszából vékony csíkot nyújtunk, ezt lekvárral ragasztjuk a torta köré, mintha egy szalaggal lenne átkötve, valamint masnikat is a marcipánból készítünk.

5. lépés

Az ételfestéket nagyon pici vízzel pépesítjük és ezzel festjük be a szalagunkat, majd hagyjuk száradni. A torta tetejét pedig díszítjük a marcipán virágokkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem