Erdei gombaleves
Erdei gombaleves
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.5 liter
  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • burgonya - 4 darab
  • Knorr Gombakrémleves - 1 darab
  • reszelt citromhéj - 1 csipetnyi
  • vegyes gomba - 750 gramm

Elkészítés:

  1. A gombát tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Tisztítsuk meg és aprítsuk össze a vöröshagymát. Hámozzuk meg a répát és szeleteljük fel. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk kockára. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel.
  2. Felforrósított olíva olajon pirítsuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a répát és a gombát. Pirítsuk át és öntsünk hozzá 1.5 l vizet. Főzzük kb.15 percet.
  3. A fővő leveshez adjuk hozzá a Knorr Gombakrém levest és egész idő alatt kevergessük.
  4. Adjuk a leveshez a krumplit, majd főzzük még 15 percig. Ízesítsük frissen őrölt fekete borssal és kevéske reszelt citromhéjjal.