Erdei gombaleves tésztával
Erdei gombaleves tésztával
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.5 liter
  • kakukkfű - 1 csipetnyi
  • majoránna - 1 csipetnyi
  • bors - 1 csipetnyi
  • olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Gombakrémleves - 1 csomag
  • liszt - 2 dekagramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • tejszín - 1 dl
  • hagyma - 10 dekagramm
  • aprított zöldpetrezselyem - 1 csokor
  • leves tészta - 5 dekagramm
  • fagyasztott erdei gombakeverék - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Olvasszuk fel a gombát, vágjuk csíkokra és erős lángon, 2 evőkanál olajon pirítsuk meg.
  2. Öntsük fel 1 liter vízzel. Adjunk hozzá 2 db Knorr Zöldségleves kockát és a fűszereket.
  3. A tasak tartalmát keverjük el 5 dl vízben, öntsük a leveshez, keverjük el, majd gazdagítsuk 1 dl tejszínnel. Főzzük még 5-8 percig. A kész levest petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
  4. Ha felforrt adjuk hozzá a leves tésztát.