Epres, zabkorpás lepény
Epres, zabkorpás lepény
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • eper - 50 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • porcukor - 3 evőkanál
  • tojás - 4 darab
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • zabkorpa - 25 dekagramm
  • teljes kiőrlésű liszt - 15 dekagramm
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • rum - 2 evőkanál
  • kókuszreszelék - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, a tojásokat egyesével beledolgozzuk, a reszelt citromot belekeverjük. A zabkorpát a liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd a rummal együtt, kanalanként a tojásos-Ramás masszába forgatjuk. Egyenletesen a kikent tepsibe nyomkodjuk, a gyümölcsöket rászórjuk, kicsit bele is nyomkodjuk. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, végül közepesen forró sütőben 180-fokon, 35 percig sütjük.