Feltöltve:

Epres túrókocka

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

kész piskótalap, vagy egy 4 tojásból sütött piskóta1 darab
eperlekvár3 evőkanál
túró50 dekagramm
porcukor10 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
zselatin2 evőkanál
tejszín2 dl

A tetejére

eper60 dekagramm
gyümölcszselépor2 csomag
eperszörp0.5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótalapot megfelelő méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd sütőpapírból kb. 5 cm magas karimát hajtogatunk köré és eperlekvárral megkenjük. A túrót szitán áttörjük, porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, meglangyosítjuk és a túrós krémhez adjuk, végül a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk. A túrós krémet a lekváros piskótára simítjuk és 1-2 óra alatt megdermesztjük. A megtisztított eperszemekkel szépen kirakjuk a tetejét. A gyümölcszseléport az előírásnak megfelelő arányban elkeverjük a felhígított eperszörppel és felforralva, majd langyosra hűtve az eprekre csorgatjuk. Ha megdermedt, kockákra vágva, esetleg tejszínhabsapkával a tetején tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1