Feltöltve:

Epres túrókocka

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

eper25 dekagramm
zselatinpor1 csomag
tej1 dl
növényi tejszín2 dl
tehéntúró25 dekagramm
natúr joghurt2 dl
porcukor4 evőkanál
vaníliás cukor3 csomag
1 csipetnyi
citrom leve (elhagyható)0.5 darab
mandulás likőr1 kevés
babapiskóta (kb)30 darab
eperlekvár1 darab
víz (kb)1 dl

Díszítés

növényi tejszín2 dl

Elkészítés

1. lépés

Az epret megmosom, kicsumázom és felkockázom. A zselatinport összekeverem az 1 dl tejjel, majd állni hagyom. A tejszínt 2 cs. vaníliás cukorral kemény habbá verem. A túrót összeturmixolom a natúr joghurttal, porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, citromlével, esetleg mandulás likőrrel. 24 cm átmérőjű kerek tortaforma, vagy szögletes forma alját kirakom babapiskótával. Az eperlekvárt a vízzel felforralom, majd meglocsolom vele a babapiskótát. A zselatint felmelegítem és langyosra hűtöm. A túrós masszát óvatosan összeforgatom a gyümölccsel, az olvasztott, tejes zselatinnal és a tejszínhabbal. A túrókrémet a formába simítom és befedem, majd legalább egy órát hűtőszekrényben dermesztem. Tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel, cukor gyönggyel, citromfűvel díszítem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem