Feltöltve:

Epres torta

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás6 darab
cukor18 dekagramm
liszt18 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

Töltelékhez

növényi tejszín0.5 liter
eperdzsem1 adag

Fondanthoz

pillecukor30 dekagramm
porcukor30 dekagramm
keményítő3 dekagramm
víz2 evőkanál
ételszínezék1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótát elkészítjük. Hat tojássárgát elkeverünk a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, legvégül a felvert tojások fehérjéjét. A töltelékhez a tejszínt robotgéppel keverjük, közben folyamatosan adagoljuk az eperdzsemet, ízlés szerint. Ha a tészta kihűlt kettévágjuk, a töltelék felét a tészta közé töltjük, a másik felét a tetejére kenjük. Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a fondant. A pillecukrot apró darabokra vagdaljuk Ramával jól megkent késsel, különben nagyon ragad, majd mikrózható Ramával kikent tálba tesszük és 2 ek vizet adunk hozzá. 2-2,5 percig mikrózzuk a legmagasabb fokozaton, de fél percenként meg kell keverni Ramával megkent kanállal. Ha kész, hozzáadjuk a cukor 3/4 részét és a keményítőt, majd a robotgép dagasztójával, amit szintén megkentünk Ramával, elkeverjük. Ha kezd kihűlni, Ramával bekent kézzel kivesszük a tálból és egy deszkán, amit jól beszórtunk keményítővel addig gyúrjuk, amíg jól formázható, gyurma szerű anyagot kapunk. Ezt kinyújtjuk és leterítjük vele az egész tortát úgy, hogy az oldalára is jusson.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem