Epres, tejszínes torta
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • eper - 20 dekagramm
    • habtejszín - 2.5 dl
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
    • tej - 6 dl
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag

    A díszítéshez

    • csokoládé - 2 kocka
    • eper - 5 dekagramm
    • narancsaroma - 4 csepp
    • dekorgyöngy - 4 gramm
    • habjejszín - 2.5 dl

    A piskótához

    • tojás - 8 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • sütőpor - 1 csomag
    • cukor - 12 dekagramm
    • liszt - 12 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A piskóta sütéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, egy csomag vaníliás cukrot, a lisztet, és a habbal összekeverjük.
    2. Megfőzzük a pudingot és kihűtjük. Közben az epreket 4 felé vágjuk, pár darabot hagyjunk a díszítéshez. A vajas ízt a porcukorral és egy vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a 2,5 dl felvert tejszínhabot, és az epreket belekeverjük.
    3. A megsült piskótát elvágjuk, majd beletöltjük a krémet.
    4. A tejszínt felverjük a habfixálóval. Kb.1/3 részét félretesszük, a többit a narancsaromával összekeverjük, és rákenjük a tortára.
    5. Dekor-gyönggyel és eperrel díszítjük. A habzsákban megmaradt tejszínnel és a csokoládé kockákkal ízlésesen díszítjük.