eper | 20 dekagramm |
habtejszín | 2.5 dl |
vaníliás cukor | 1 csomag |
porcukor | 15 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm |
tej | 6 dl |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
csokoládé | 2 kocka |
eper | 5 dekagramm |
narancsaroma | 4 csepp |
dekorgyöngy | 4 gramm |
habjejszín | 2.5 dl |
tojás | 8 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
sütőpor | 1 csomag |
cukor | 12 dekagramm |
liszt | 12 dekagramm |
A piskóta sütéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, egy csomag vaníliás cukrot, a lisztet, és a habbal összekeverjük.
Megfőzzük a pudingot és kihűtjük. Közben az epreket 4 felé vágjuk, pár darabot hagyjunk a díszítéshez. A vajas ízt a porcukorral és egy vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a 2,5 dl felvert tejszínhabot, és az epreket belekeverjük.
A megsült piskótát elvágjuk, majd beletöltjük a krémet.
A tejszínt felverjük a habfixálóval. Kb.1/3 részét félretesszük, a többit a narancsaromával összekeverjük, és rákenjük a tortára.
Dekor-gyönggyel és eperrel díszítjük. A habzsákban megmaradt tejszínnel és a csokoládé kockákkal ízlésesen díszítjük.
Hozzászólások