Feltöltve:

Epres, tejszínes torta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

eper20 dekagramm
habtejszín2.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
porcukor15 dekagramm
Rama Vajas Íz25 dekagramm
tej6 dl
vaníliás pudingpor1 csomag

A díszítéshez

csokoládé2 kocka
eper5 dekagramm
narancsaroma4 csepp
dekorgyöngy4 gramm
habjejszín2.5 dl

A piskótához

tojás8 darab
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
cukor12 dekagramm
liszt12 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A piskóta sütéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, egy csomag vaníliás cukrot, a lisztet, és a habbal összekeverjük.

2. lépés

Megfőzzük a pudingot és kihűtjük. Közben az epreket 4 felé vágjuk, pár darabot hagyjunk a díszítéshez. A vajas ízt a porcukorral és egy vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a 2,5 dl felvert tejszínhabot, és az epreket belekeverjük.

3. lépés

A megsült piskótát elvágjuk, majd beletöltjük a krémet.

4. lépés

A tejszínt felverjük a habfixálóval. Kb.1/3 részét félretesszük, a többit a narancsaromával összekeverjük, és rákenjük a tortára.

5. lépés

Dekor-gyönggyel és eperrel díszítjük. A habzsákban megmaradt tejszínnel és a csokoládé kockákkal ízlésesen díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem