Feltöltve:

Epres tejszínes torta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás4 darab
cukor4 evőkanál
liszt3 evőkanál
étkezési keményítő1 evőkanál
1 csipetnyi
eperdzsem20 dekagramm

A krémhez

hulala tejszín1 liter
vaníliás cukor2 csomag
Dr. Oetker Őrölt Zselatin2 csomag
eper500 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk.
    28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 180 fokon, légkeveréssel 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.

  2. 2. lépés

    A tejszínt felverjük, hozzáadunk 2-3 evőkanál eperdzsemet, majd a vaníliás cukrot és a zseléfixet. Az epret feldaraboljuk, a szép, nagy szemeket félretesszük a díszítéshez. Egy tálkában szintén félreteszünk tejszínhabot a díszítéshez.
    A kihűlt tésztát megkenjük az eperdzsemmel, a tejszín 1/3 részével és megszórjuk a darabolt eperrel, majd ismét tejszín, arra eper, és újra tejszín, amíg el nem fogy.

  3. 3. lépés

    A félretett tejszínt habzsákba töltjük, és feldíszítjük a tortát.
    Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva tálalható.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1