Feltöltve:

Epres tejpuding (panna cotta)

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

eper30 púpos evőkanál
tejszín5 dl
vaníliás cukor1 csomag
cukor4 evőkanál
zselatin6 lap

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az epret megmossuk, egyharmadát apróra vágjuk, a többit pürésítjük. A tejszínt egy edényben felmelegítjük, belekeverjük a vaníliás cukrot és 3-5 percig főzzük. A zselatinlapokat beáztatjuk, pár perc után kinyomkodjuk és a tejszínben feloldjuk. Az eperdarabokat négy nagyobb darab kivételével kevés eperpürével elkeverjük, és négy pohárba adagoljuk. Erre öntjük a tejszínes krémet és a hűtőben legalább négy órán keresztül pihentetjük. Tálalás előtt a maradék eperpürét a poharak tetejére halmozzuk és a félretett eperdarabokkal díszítve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre