Feltöltve:

Epres sütemény

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Az alaphoz

liszt30 dekagramm
1 csipetnyi
Ráma15 dekagramm
tojássárgája2 darab
porcukor8 dekagramm
tejszín, vagy tej3 evőkanál
eper0.5 kilogramm

A piskótatésztához

tojás3 darab
porcukor7 dekagramm
darás liszt7 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet átszitáljuk, majd szétmorzsoljuk benne a Ramát, hozzáadjuk a tejszínt, a tojássárgát, a porcukrot, a citromhéjat, a sót és összedolgozzuk, majd két órát pihentetjük.

  2. 2. lépés

    Ezután a tésztát kisodorjuk, kikent tepsire tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben elősütjük.

  3. 3. lépés

    A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, rárakjuk a megtisztított, feldarabolt epret, ráöntjük a piskótatésztát, (a tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, a tojásfehérjéből habot verünk, majd a liszttel a tojássárgához keverjük), visszatesszük a sütőbe és mérsékelt tűzön készre sütjük.

  4. 4. lépés

    A megsült tésztát hűlni hagyjuk, meghintjük vaníliás porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1