Feltöltve:

Epres sajttort eperkoktéllal

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tortához

tojás8 darab
liszt8 evőkanál
cukor6 evőkanál
sütőpor1 csomag
eper600 gramm
vaníliás cukor2 evőkanál
habtejszín250 milliliter
mascarpone250 gramm
habfixáló1 csomag

Koktélhoz

eper200 gramm
vaníliás cukor2 evőkanál
habtejszín250 milliliter
rum2 dl
ananászlé2 dl
mentalevél1 darab

Epres sajttort eperkoktéllal a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A 8 tojást keverjük össze a 6 evőkanál cukorral, és keverjük 15 percig a robotgép legmagasabb fokán. Ezután a sütőporral összekevert lisztet adjuk hozzá a tojáshabhoz kanalanként, óvatosan hozzákeverve. A masszát öntsük sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába, majd süssük először 200 fokon 5 percig, majd 175 fokon 20 percig. Amíg a piskóta sül, keverjük össze a tejszínt a habfixálóval, majd a vaníliás cukorral, és verjük fel kemény habbá robotgéppel. Amikor már elég kemény, óvatosan forgassuk bele a mascarpone sajtot. A megsült piskótát rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk óvatosan ketté, ha nem érezzük magunkat kellően profinak, inkább két menetben süssük meg a tésztát, akkor nem kell vagdosni. Az első réteg piskótára kenjük rá a massza 3/4-ét, majd szeljük rá a megmosott epert, pár szemet tegyünk el dekorációnak. Tegyük rá a második réteg piskótát, és vonjuk be vékonyan az egész tortát a maradék masszával. Tálalás előtt készítsük el az eperöntetet, a 100 g eper turmixolásával, vagy botmixerrel pépesítve. Ha édesen szeretjük, tehetünk hozzá kevés vaníliás cukrot is. Ha van rá pénzünk, vagy lusták vagyunk, használhatunk készen vásárolható eperöntetet is. Szeleteljük fel a tortát, tegyünk rá pár szem epert, és már tányérra téve locsoljuk meg az eperöntettel. A koktél hozzávalóit keverjük össze turmixszal, vagy botmixerrel. Ha akarjuk, öntsük jégkockákra, de ha hideg összetevőkből készül, jég nélkül is nagyon finom. Díszítsük mentalevéllel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem