Feltöltve:

Epres profiterole

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

epres pudingpor1 csomag
tej5 dl
cukor4 pohár
habtejszín2 dl
zselatinfix0.5 adag

Tészta

Ráma9 dekagramm
víz1 bögre
finomliszt1 bögre
tojás3 darab

Díszítés

eper1 pár szem

Csokiöntet

finomliszt2 evőkanál
cukor5 evőkanál
kakaópor2 evőkanál
tej6 dl

Epres profiterole a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a vízzel felforralom, amikor már forr, belekeverem a lisztet (gyorsan, folyamatosan kell keverni). 1-2 percig főzöm a masszát, majd lehúzom a tűzről, és egyenként belekeverem a tojásokat, közben robotgéppel folyamatosan keverem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe púpozott evőkanálnyi adagokat teszek a tésztából egymástól tisztes távolságra, mert sütés közben megnőnek a fánkok. Előmelegített sütőben először 10 percig 200 C-on, majd még 10-15 percig 180 C-on sütöm. Ha kész, néhány percig még a nyitott sütőben hagyom. A pudingot megfőzöm a tejjel és a cukorral, kihűtöm, hozzákeverem a zselatinnal felvert tejszínhab 2/3 részét. A fánkokat megtöltöm a tejszínes pudinggal. A csokiöntethez a lisztet a cukorral és a kakaóval összekeverem, csomómentesre keverem a tejjel, sűrűre főzöm, kicsit hagyom hűlni, majd egy nagyobb üvegtálba öntöm, és "ráültetem" a megtöltött fánkokat. A maradék tejszínhabbal és az eperrel díszítem a desszertet.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem