Feltöltve:

Epres piskótatorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás3 darab
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
citrom reszelt héja és leve1 darab
liszt5 dekagramm
étkezési keményítő5 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
zselatin3 lap
joghurt450 gramm
eper50 dekagramm
tejszín400 gramm

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjéjét habbá verjük. Közben apránként beleszórunk 8 dkg cukrot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót. Beledolgozzuk a tojássárgákat, belekeverjük a citromhéjat, végül a sütőporral és az étkezési keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kb. 15 percig pihentetjük, és eltávolítjuk a karimát. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromlevet felforraljuk a maradék cukorral, majd levesszük a tűzhelyről, és feloldjuk benne a zselatint. Kevés joghurtot vegyítünk bele, aztán az egészet a maradék joghurthoz adjuk, és legalább 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk. Kemény habbá verünk 200 g tejszínt, és adagonként a dermedő joghurtos krémbe forgatjuk. A piskótát két lapra vágjuk. A félbevágott eper felét a krémbe vegyítjük. Az alsó lapot megkenjük, befedjük a másik lappal, és 4 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tortát bevonjuk a maradék tejszínből vert habbal, a tetejét kirakjuk a megmaradt eperrel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem