Feltöltve:

Epres piskótarolád

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás5 egész
cukor15 dekagramm
liszt15 dekagramm
kakaó2 dekagramm
olaj3 evőkanál

Krémhez

krémsajt25 dekagramm
fehér csoki1 tábla
hideg tejszín1.5 dl
apróra vágott eper30 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta: az egész tojásokat a cukorral, kakaóval, olajjal és a liszttel habosra keverem. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe 10-15 percig sütjük. A forró tésztát konyharuhába szorosan feltekerve, hagyjuk kihűlni. Krém: a fehér csokit gőz felett megolvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk és belekeverjük a krémsajtot, valamint a kemény habbá vert tejszínt. Ebből a masszából 3 evőkanálnyit félreteszünk későbbre, mert ez kell majd a süti bevonásához. A többihez hozzákeverem az epret, állni hagyom, hűtőbe teszem fél órát, hogy az eper megszínezze a krémet szép rózsaszínűre. Ezután a kihűlt piskótát betöltöm ezzel az epres krémmel, újra felcsavarom és a tészta külsejét is megkenem a félretett krémmel. Én a tetejére étcsokit olvasztottam, de ízles szerint lehet díszíteni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem