Feltöltve:

Epres muffin

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

eper15 dekagramm
liszt25 dekagramm
sütőpor2.5 teáskanál
szódabikarbóna1 csipetnyi
tojás1 darab
cukor10 dekagramm
olaj0.8 dl
tejszín1.5 dl
író1.2 dl

A töltelékhez

eper10 dekagramm
krémsajt7 dekagramm
tejszín1 evőkanál
cukor2 evőkanál
porcukor a szóráshoz1 adag

Elkészítés

1. lépés

A tésztához mossuk és pucoljuk meg az epret, válogassuk ki, csöpögtessük le, vágjuk apróra, majd adjuk hozzá a liszt, a sütőpor és a szódabikarbóna elegyéhez. Keverjük össze a cukrot, az olajat, a tejszínt és az írót a tojásokkal. A lisztes keveréket vegyítsük a tojásmasszával, addig keverjük, amíg a száraz összetevők át nem nedvesednek. A töltelékhez mossuk és tisztítsuk meg, válogassuk ki, csöpögtessük le és vágjuk apróra az epret. Keverjük össze a krémsajtot a tejszínnel és a cukorral. A tészta felét osszuk el a muffin sütőben, szórjuk rá az apróra vágott epret, és tegyünk rá a töltelékből, majd osszuk el a muffinokon a tészta másik felét. 180 °C-ra előmelegített sütőben légkeveréssel süssük kb. 25-30 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem