Feltöltve:

Epres, mákos szelet

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás4 darab
porcukor15 dekagramm
Ráma10 dekagramm
fahéj2 kávéskanál
vaníliás cukor1 csomag
darált mák10 dekagramm
liszt7 dekagramm

Krémhez

csomag zselatin (25 g)1 nagy
eper30 púpos evőkanál
tejszín2 dl
tejföl (kicsi)3 pohár
porcukor4 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Zseléhez

epres tortazselé1 csomag
víz3 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások fehérjéjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A Ramát a maradék cukorral, a fahéjjal, a vaníliával és a tojássárgákkal habosra keverjük. Összekeverjük a tojáshabbal, majd óvatosan beleforgatjuk apránként felváltva a mákot és a lisztet. Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 fokon 28 percig sütjük.

  2. 2. lépés

    A krémhez a tejszínt felverjük. A tejfölöket a porcukorral és a vaníliával simára keverjük, az epret leturmixoljuk. A zselatint 1 dl vízzel felmelegítjük, hozzáadunk 1 kanál krémet, majd átöntjük az egészet a krémbe, végül hozzákeverjük a tejszínt és az eperpürét.

  3. 3. lépés

    A krémet a kisült tésztára kenjük, majd ha megszilárdult, elkészítjük a tortazselét és rákanalazzuk.

  4. 4. lépés

    Ha már nem folyik, szeletelhetjük és gyorsan kóstoljuk is meg, mert nem marad belőle.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem