Feltöltve:

Epres madártej

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tej1 liter
friss eper (kb)30 dekagramm
vaníliarúd0.5 darab
cukor1 darab
tojás4 darab
liszt1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Kaparjuk ki a fél vaníliarúd belsejét, tegyük a tejbe, amit forraljunk fel. Közben válasszuk szét a tojásokat. A tojások sárgáját keverjük ki a liszttel és édesítsük, mindenki a maga ízlése szerint. Közben az epreket tisztítsuk meg, majd turmixoljuk le teljesen simára. Le lehet szűrni az epervelőt, ha valakit zavarnak az eper magjai. Közben tegyünk fel egy nagyobb fazékban vizet forrni, a tojások fehérjéjét kezdjük el felverni. Amikor már habos, adjunk hozzá 1-2 ek cukrot, verjük kemény és fényes habbá. A sárga krémhez adjunk egy merőkanál forró tejet. Elegyítsük, majd öntsük bele a tejbe, és sűrítsük be. Egy palacsinta sűrűségű levet kell kapnunk. A felforrt vízbe evőkanál segítségével tegyünk habfelhőket. Ne túl sokat egyszerre, mert megnőnek a hő hatására. A habok mindkét oldalát főzzük 1-1 percig. A sárga folyadékba keverjük bele az epervelőt, a madártej levét tegyük egy tálba. Erre helyezzük rá a kifőtt habfelhőket. Hűtőben hűtsük ki teljesen.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem