Feltöltve:

Epres krémes

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

leveles tészta1 csomag
eper400 gramm

krem

tej500 milliliter
porcukor80 gramm
vaníliás pudingpor1 csomag
zselatinfix1 csomag
rumaroma2 teáskanál
víz2 teáskanál
hideg habtejszín250 milliliter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Felengedjük a leveles tésztát, kinyújtjuk, majd tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk és előmelegítjük a sütőt. Alsó és felső sütés: kb. 220 °C, légkeveréses: kb. 200 °C, gáz: kb. 4-5. fokozat, a sütési idő: kb. 18 perc. A tésztát kihűtjük, majd hosszában kettévágjuk.

  2. 2. lépés

    A tésztán elosztjuk az epret, a pudingot elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. Utána hozzáadjuk a zselatint és a rumot, majd a felvert tejszínhabot.

  3. 3. lépés

    Elsimítjuk egyenletesen az epren és 2 órát hűtjük. Végül rátesszük a másik tésztalapot és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre