Epres kosárka
Epres kosárka
  • timer1 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Ráma - 10 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • tejföl - 2 evőkanál
    • csokis pudingpor - 1 csomag
    • tej - 4 dl
    • cukor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tésztához a Ramát morzsold el a liszttel, majd a cukorral, a tojássárgákkal és annyi tejföllel gyúrd össze, hogy jól formázható tésztát kapj. Én a tészta egyik feléhez kakaóport is kevertem. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe, amíg a kis kosárkaformákat kikened és liszttel behinted őket. A tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra, majd szúrj ki akkora korongokat belőle, amelyekkel kényelmesen kibélelheted a kosárkákat. A szélüket kend meg tojásfehérjével, sorakoztasd sütőlemezre, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt süsd szép világosra. A formákból kiborítva hagyd kihűlni. A tejből és a pudingporból állandóan kevergetve főz sűrű pudingot, (én, ha van itthon csokit is olvasztok bele). Ha langyosra hűlt, töltsd meg vele a tésztakosárkákat. A tetejére halmozz epret, meggyet, málnát, ribizlit tetszés szerinti variációban és ízlés szerint cukrozottan.