darás liszt | 27 dekagramm |
---|---|
sütőpor | 2 kávéskanál |
Ráma | 12 dekagramm |
porcukor | 9 dekagramm |
tojássárgája | 3 darab |
rum | 2 evőkanál |
tej | 3 evőkanál |
Friss eper | 1 adag |
tejszín | 3 dl |
---|---|
porcukor | 3 dekagramm |
Epres kosár a Desszertek kategóriában
A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a Ramát elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, a rumot, a tejet és az egészet összedolgozzuk.
A tésztával kis formákat, kosárkákat bélelünk ki. Rárakjuk a tepsire és aranysárgára sütjük.
Még melegen kiborítjuk a formákból és amikor kihűltek, tejszínhabot és epret rakunk a tetejükre.
A tejszínhabhoz a hideg tejszínt habbá verjük, beleszórjuk a porcukrot és még egyszer felverjük.