Ráma | 10 dekagramm |
---|---|
cukor | 10 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tojás | 3 darab |
liszt | 10 dekagramm |
sütőpor | 1 púpos evőkanál |
étkezési keményítő | 2 evőkanál |
eper | 75 dekagramm |
---|---|
zselatin | 9 lap |
natúr joghurt | 5 dl |
kókusztej | 4 dl |
cukor | 15 dekagramm |
étcsokoládés tortabevonó | 7 dekagramm |
Epres kókuszos a Desszertek kategóriában
Kikenünk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához krémesre keverjük a Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral. Egymás után hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel legalább 5 percig keverjük a masszát. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a keményítővel, majd a masszába dolgozzuk. A tortaformába simítjuk és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A tortát rácsra borítjuk, majd kihűtjük.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. 50 dkg-ot kettévágunk, a többit felszeleteljük. A zselatint beáztatjuk. A joghurtot simára keverjük a kókusztejjel és a cukorral. A zselatint felolvasztjuk, elkeverjük 5 evőkanál joghurtmasszával, majd a joghurtmassza egészébe dolgozzuk.
A csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk. A tésztalap köré kapcsoljuk a forma oldalát és a tésztára csorgatjuk a csokoládét. Kirakjuk a fél eprekkel, és rákenjük a joghurtos masszát.
Legalább 2 órára hideg helyre tesszük. A maradék eperrel díszítjük.