Feltöltve:

Epres joghurttorta

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt10 dekagramm

krem

natúr joghurt4 dl
tejszín4 dl
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citromlé3 evőkanál
málnaszörp1 dl
rum3 evőkanál
zselatin1 csomag
eper30 púpos evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először a piskótát készítjük el. A tortaformát kikenjük Ramával és sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját a pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárga habjához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet. A masszát a tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

  2. 2. lépés

    Ezután jön a krém. A joghurtot a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével simára keverjük. A tejszínt cukor nélkül kemény habbá verjük és hozzáadjuk a joghurtos krémhez.

  3. 3. lépés

    A szörpöt 3 evőkanál rummal felfőzzük. A zselatint kevés vízzel gyorsan elkeverjük és hozzáöntjük a tűzről levett szörpös léhez, majd ezt beleöntjük az előzőleg elkészített joghurtos masszába.

  4. 4. lépés

    Az egészhez hozzáadjuk a gyümölcsöt és a dermedés kezdetéig keverjük, amikor a formába öntjük, a piskótára. Néhány órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk. A tortát dekorálhatjuk szeletelt mandulával, gyümölccsel és mentalevéllel is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem