Feltöltve:

Epres joghurttorta

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt10 dekagramm

krem

natúr joghurt4 dl
tejszín4 dl
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citromlé3 evőkanál
málnaszörp1 dl
rum3 evőkanál
zselatin1 csomag
eper30 púpos evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Először a piskótát készítjük el. A tortaformát kikenjük Ramával és sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját a pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárga habjához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet. A masszát a tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

2. lépés

Ezután jön a krém. A joghurtot a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével simára keverjük. A tejszínt cukor nélkül kemény habbá verjük és hozzáadjuk a joghurtos krémhez.

3. lépés

A szörpöt 3 evőkanál rummal felfőzzük. A zselatint kevés vízzel gyorsan elkeverjük és hozzáöntjük a tűzről levett szörpös léhez, majd ezt beleöntjük az előzőleg elkészített joghurtos masszába.

4. lépés

Az egészhez hozzáadjuk a gyümölcsöt és a dermedés kezdetéig keverjük, amikor a formába öntjük, a piskótára. Néhány órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk. A tortát dekorálhatjuk szeletelt mandulával, gyümölccsel és mentalevéllel is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem