Feltöltve:

Epres joghurttorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt10 dekagramm

Krémhez

epres joghurt4 dl
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citromlé3 evőkanál
tejszín4 dl
eperszörp (málna is jó)1 dl
rum3 evőkanál
zselatin1 csomag
eper30 púpos evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Először a piskótát készítjük el. A tortaformát kikenjük és sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárgához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet. A masszát a tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30 pert alatt készre sütjük.

2. lépés

Ezután elkészítjük a krémet. A joghurtot a porcukorral, vaníliás cukorral és a citromlével simára keverjük. A tejszínt a cukor nélkül kemény habbá verjük és hozzáadjuk a joghurtos krémhez.

3. lépés

A szörpöt a rummal felfőzzük. A zselatint kevés vízzel gyorsan elkeverjük és hozzáöntjük a tűzről levett szörpös léhez. Ezt beleöntjük az előzőleg elkészített joghurtos masszába.

4. lépés

Az egészhez hozzáadjuk a gyümölcsöt és a dermedés kezdetéig keverjük, majd a formába öntjük a piskótára. Néhány órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem