Feltöltve:

Epres gombóc

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

túró25 dekagramm
liszt16 dekagramm
Ráma6 dekagramm
tojás1 darab
tojássárgája1 darab
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi
rum3 cl
eper10 darab

A beleforgatáshoz

Ráma1 darab
zsemlemorzsa1 darab
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A túrót áttörjük, majd az olvasztott Ramával, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, a rumot, egy csipetnyi sót és a lisztet. Ezt a tésztát 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük. A zsemlemorzsát megpirítjuk, vaníliás cukrot keverünk bele és félretesszük. Az epret megtisztítjuk és megmossuk. A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 epret teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Enyhén gyöngyöző, éppen hogy csak forrásban lévő sós vízben kb. 15 percig főzzük. Kivesszük, az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem