Feltöltve:

Epres fánk

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás4 darab
cukor10 dekagramm
étkezési keményítő4 dekagramm
liszt6 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi

A formához

Ráma1 darab
liszt1 darab

krem

tejszín4 dl
v. cukor1 csomag
gyümölcslikőr0.5 dl
eper25 dekagramm

Díszítés

eper1 darab
apróra vágott pisztácia1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Tészta: a szokásos módon piskótatésztát készítünk. A kis formákat Ramával kikenjük és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200c-on 25 percig sütjük és a formában hagyjuk kihűlni. 2 óra pihentetés után óvatosan kiszedjük és kettévágjuk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, felszeleteljük. A tejszínt elkezdjük felszeletelni, hozzáadjuk a v. cukrot és a gyümölcslikőrt, majd kemény habbá verjük. Nyomózsákba töltve a felét rányomjuk a piskótákra, ezután beterítjük eperszeletekkel, majd a tejszín másik felét is rányomjuk, de egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A sütemények kalapját rátéve, tejszínnel, eperrel és vágott pisztáciával díszítjük. Jól behűtve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem