Feltöltve:

Epres csodás palacsinta

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Az epres töltelékhez

földieper negyedekre vágva500 gramm
akácméz4 púpos evőkanál
kristálycukor2 evőkanál
lime leve1 darab
citromlikőr3 cl

-

finomliszt2 bögre
tojás3 darab
tej2 dl
ásványvíz2.5 dl
kristálycukor2 csapott evőkanál
2 csipetnyi
olaj a tésztába3 cl
olaj a sütéshez5 cl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Elkészítés.

    1. Először elkészítjük a palacsintatésztát: a hozzávalókat egy tálba öntjük, vagy egy robotgép segítségével, vagy saját kézzel kikeverjük, és félretesszük legalább egy fél órát pihenni.
    2. Amikor pihent a tészta, kisütjük a palacsintákat, félretesszük egy kicsit.
    3. Egy serpenyőbe beletesszük a mézet, a cukrot, és forraljuk 3-4 percet.
    4. Hozzáöntjük a lime levét, és egy percig forraljuk.
    5. Beleszórjuk az epret, két percig sütjük nagy lángon, óvatos kevergetés közben.
    6. Rálöttyintjük a citromlikőrt, és még két percig sütjük nagy lángon, hogy az alkohol elillanjon. Vigyázat, az epret nem szabad ettől tovább sütni, mert pépes lesz!
    7. Amikor kész, elzárjuk alatta a tüzet, és egy tányérra helyezzük a tölteni kívánt palacsintát, belerakunk kb. két evőkanál epres tölteléket, negyedbe hajtjuk, megszórjuk porcukorral, és kész.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Sült banános palacsinta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros, kelt palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Habos-meggyes palacsinta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grízes meggyes palacsinta

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Élesztős palacsinta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Epres palacsinta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Habos meggyes palacsinta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Részeges meggyes palacsinta

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre