Feltöltve:

Epres charlotte torta

timer 1
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótalap

tojás7 darab
cukor7 evőkanál
víz7 evőkanál
liszt14 evőkanál

Töltelék hozzávalói

piskótalap1 darab
lekvár (sárgabarack)15 dekagramm
tejszín8 dl
porcukor14 dekagramm
eper30 púpos evőkanál
kakaópor6 dekagramm
citrom leve1 darab
zselé (olvasztott)2 dl

Elkészítés

1. lépés

Sütünk egy piskótalapot 7 tojásból. Kivágunk belőle egy 18 és egy 23 cm-es kerek lapot. A többit feltekerjük 15 dkg sárgabaracklekvárral, és felszeleteljük 6-8 mm vastagságú szeletekre. Kibélelünk egy műanyag tálat folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk. Eperkrém: 3,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret, és 1 dl olvasztott zselét.
Csokikrém: 4,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot, és 1 dl olvasztott zselét. Charlotte torta töltése: a piskótatekercsekkel kirakott műanyagtálba beleöntjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát. Rátöltjük a csokis krémet, és lezárjuk a 23 cm-es piskótalappal. 2 órára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra. Jó étvágyat kívánok. Nagyon mutatós, finom édesség.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem